(Proef) De smaak van het boeren leven!

De ambachtelijke streekproducten voortkomend uit onze geitenhouderij zijn o.a. kaas, vlees en ijs. Geen 'geitenwollen sokken'-producten maar juist erg exclusief. In veel opzichten zijn onze producten zelfs gezonder dan producten van koemelk.

Op onze boerderij verkopen wij ons ­eigen geitenlamsvlees van rosé­bokken geboren op eigen bedrijf. Op een leeftijd van ongeveer 5 maanden worden deze geslacht. Hierdoor is het vlees jong en mals. Geniet van onze geitenlamskoteletten, rollade, gehaktballetjes en ambachtelijke droge worst. We vermarkten ons vlees als erkend streekproduct onder het merk Twente Bok.

Onze geitenkaas wordt gemaakt bij de Friesland Campina fabriek van o.a. onze geitenmelk. Rijk aan vitamine A en D en dus erg gezond. Ook geschikt voor mensen met een koemelk allergie. Deze kaas ook op onze boerderij verkrijgbaar in de varianten naturel en met brandnetel.

De ambachtelijk geitenroomijs van Veelers is op basis van eigen geitenmelk met ongeveer 5% slagroom van koeienmelk en suiker. Het is licht verteerbaar en geeft minder vaak aanleiding tot overgevoeligheidsreacties en maag-darmklachten. Ons geitenroomijs is verder glutenvrij. Verkrijgbaar in tal van verschillende smaken.

Geitenlamsvlees
Geitenkaas
Geitenroomijs
Overige producten
Download hier onze productenfolder
Bestelformulier

Bestelformulier
 

Bestelformulier

Waar kan ik genieten van geiten-delicatessen?

Bestelformulier

Lekkere recepten met geitenproducten

 • Geitenlamsvlees
 • Geitenlamsvlees
 • Geitenlamsvlees
 • Geitenlamsvlees
 • Geitenlamsvlees
 • Geitenlamsvlees

Geitenlamsvlees

Geitenlamsvlees is in Nederland langzaam in opmars. Steeds meer restaurants hebben het inmiddels op de kaart staan. Culinair recensent Wouter Klootwijk loopt voor en is lovend over deze trend in zijn uitzendingen en columns. Reden genoeg om je te laten verrassen door deze ongebruikelijke, maar voortreffelijke vleesvariatie en de trend door te zetten.

Ons geitenlams vlees (Twente Bok) is nu een Erkend Streekproduct. Bokjes, geboren op eigen bedrijf, krijgen biest van de moeder en zijn met melk gevoerd tot een leeftijd van 6 wkn. Hierna is de voeding overgeschakeld op kuilgras en brokjes. Het kuilgras is verkregen op eigen grond rond het bedrijf. Op een leeftijd van ongeveer 5 mnd. worden zij geslacht dit resulteert in een stukje erg jong en mals vlees is. Dit vlees past goed in een gezond voedingspatroon, omdat dit mild, mals en van hoge kwaliteit is met een zeer laag vet- en cholesterolgehalte, rijk aan eiwitten, ijzer en kalium. De slager, uit het naastgelegen dorp, maakt er heerlijke producten van zoals o.a. koteletten, saté, rollade, stoofvlees, hamburgers en bbq-producten.   

Bestel hier
 • Geitenkaas
 • Geitenkaas
 • Geitenkaas

Geitenkaas

Geitenmelk bestaat net als koemelk voor circa 87% uit water en 13% droge stof. De droge stof is opgebouwd uit vetten, eiwitten, lactose en zouten.  Ook heeft geitenmelk een gemiddeld vetgehalve van 4,2% en een eiwitgehalte van 3,4%. Het melk is licht verteerbaar door de kleine vetbolletjes.

Een geit zet caroteen om in vitamine A waardoor de witte kleur ontstaat. Geitenmelk is rijk aan ijzer & kalium en bevat bovendien vier keer zoveel vitamine A en twee keer zoveel vitamine D dan koemelk. Uit weten­schappelijk onderzoek blijkt dat geitenmelk ­gezonder is dan koemelk. De vitamine B13 in geitenmelk zorgt voor een natuurlijk antibiotica. 

Voor bepaalde klachten, zoals koe­melkallergie, astma, eczeem, acne, migraine, ­darm- en gewrichtsklachten kan geitenmelk uitkomst bieden. Dit komt vooral door de eiwitsamenstelling.

Onze geitenkaas wordt gemaakt bij de Friesland Campina fabriek van o.a. onze geitenmelk.

Bestel hier
 • Geitenroomijs
 • Geitenroomijs
 • Geitenroomijs

Geitenroomijs

Ambachtelijk Geitenroomijs is op basis van eigen geitenmelk met ongeveer 5% slagroom van koeienmelk en suiker. Voor de basis mix wordt Base Soave gebruikt en voor de meeste smaken pasta’s, overige smaken van eigen fruit.

Geitenmelk is licht verteerbaar en geeft minder vaak aanleiding tot overgevoeligheidsreacties en maagdarmklachten. Bovendien worden veel ­voedingsstoffen beter opgenomen uit geitenmelk dan uit koemelk.

Ons geitenroomijs is glutenvrij. De smaken ijs zijn ­seizoens afhankelijk en ­verkrijgbaar in ­literbakken.

Ons geitenroomijs is o.a. in de smaken: Cherry Mania, Cherry met Choco Mania, Vanille, Whisky Cream, Hazelnoot, Braam/appel, Vlierbes/appel en Kaneel/stoofperen.

Bestel hier
 • Overige producten
 • Overige producten
 • Overige producten
 • Overige producten
 • Overige producten

Overige producten

Naast kaas, vlees en ijs hebben ook andere geitenproducten in ons assortiment. Zo is het bij ons mogelijk om onze verse (rauwe) geitenmelk af te halen. Neem zelf wel iets mee om de melk in te vervoeren/bewaren zoals een emmer of flessen.

Wij verkopen ook Violatta. Deze liquorette heeft geitenmelk als basis en in combinatie met een vleugje Limburgs blauwe bessensap. Hierdoor heeft Violatta een heerlijke smaak en frisse violetkleur. Heerlijk bij desserts of gewoon op de bank met chocolade, noten of vruchten. Violatta bevat 14% alcohol.

Ook verkopen wij zeepjes op basis van geitenmelk. Geitenmelk zeep heeft als kenmerk dat deze extra zacht en crèmig aanvoelt. Door de vitaminen en mineralen uit geitenmelk, werkt deze zeep extra vochtinbrengend en verzorgend. Geitenmelk zeep wordt vaak gebruikt door mensen met eczeem.

Bij ons kunt u ook terrecht voor diverse pakketten gevuld met allerlei lekkere geiten­ producten. Denk hierbij aan een smakelijk kaasplankje of een leuk verrassingspakket met diverse geiten producten. Leuk als cadeau om te geven en ontvangen!

Bestel hier
Facebook Twitter

Vondersweg 2, 7496 PM Hengevelde | Tel: 0547-333989 | Privacy Contact