Melkgeitenbedrijf Veelers: Passie voor het boerenleven

Passie voor het boerenleven met als doelstelling om op een zo’n duurzaam ­mogelijke manier geiten te houden die voldoen aan de hoogste gezondheidsstatus. Daarnaast wordt door middel van fokkerij de productie op een hoog niveau gebracht zonder dat dit inbreuk maakt op het welzijn van de geiten.

Download de bedrijfsfolder
360 beelden
Geschiedenis

Geschiedenis

Op het eeuwen oude erf van de Familie Veelers hebben verschillende generaties gewoond en gewerkt. In het begin werden melkvee en vleesvarkens gehouden. In de jaren verdween de melkveetak in de maatschap en gingen de varkens naar een baan buitenshuis.

In 1999 is er besloten om er weer een rendabel bedrijf van te maken, deze keer zonder baan buitenshuis.

Hierbij is de keuze gevallen op melkgeitenhouderij vanwege een klein beginkapitaal.

Veelers is gestart in 2000 met 250 melkgeiten in een stal waar plaats is voor 400 dieren.

Elke 2 jaar werd de stal verder uitgebreid tot wij in 2009 aan een capaciteit van 1400 zaten. Helaas moesten er in 2009 een groot deel van de geiten geruimd worden in verband met de op dat moment heersende Q-koorts epidemie.

In de zomer van 2010 hebben we een doorstart gemaakt en gelukkig hebben we het bedrijf weer in oude glorie kunnen herstellen.

De mensen

De mensen

Melkgeitenbedrijf Veelers is een een familie bedrijf waar Gerrit-Jan en José Veelers ­dagelijks samen met hun drie kinderen werken. Dit doen ze met 6 parttime melkers, 1 wajongkracht en een oproepkracht voor het horecagedeelte.

Omvang / capaciteit

Omvang / capaciteit

Onze stallen bieden plaats aan 1400 melkgeiten en opfoklammeren. Deze worden dagelijks 2 keer gemolken in een '108-stands rapid-exit'-melkstal. Het erve van Veelers bestaat uit zon 8.5 hectare grond die in eigendom is van de familie.

Rustpunt

Rustpunt

Op ons bedrijf is een Rustpunt gevestigd waar je kunt even kunt pauzeren, iets drinken, naar het toilet en je elektrische fiets weer opladen of repareren. Het Rustpunt is doorgaans de hele week geopend. Klik hier voor meer informatie.

Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

Melkgeitenbedrijf Veelers is een SBB erkend leerbedrijf.

Facebook Twitter

Vondersweg 2, 7496 PM Hengevelde | Tel: 0547-333989 | Privacy Contact